Tot ce ai astăzi în viața ta este rezultatul gândurilor tale. Realitatea exterioară este doar o reflecție a lumii tale interioare.
Sunt sigură că ai mai auzit asta de 1 mil de ori până acum, așa-i? Păi n-ar avea cum să fie altfel deoarece realitatea este doar un termen personal, sau de cele mai multe ori este o convenție. Cum așa? Haide să luam doar un simplu exemplu. Unii se trezesc dimineață și trag obloanele ca să nu-i deranjeze soarele în timp ce alții se închină la soare deoarece pentru ei este un zeu. Ce?! Nu-i același soare? Sau realitatea este interpretată diferit de fiecare?
Prin urmare repet, tot ce ai astăzi în viața ta este rezultatul gândurilor tale.
Dacă nu ai ceea ce îți dorești în viața ta, te anunț că mintea ta este singura responsabilă de asta.
Iar dacă simți o rezistență citind cele de mai sus, înseamnă că te-ai identificat cu ea și crezi că ești de fapt mintea ta, gândurile tale. Total neadevărat. Este o parte din tine, însă tu nu ești mintea ta. La fel cum ai un nas și totuși nu ești nasul tău sau ai buze și nu ești buzele tale. Sunt doar părți din tine, atât.
Tu crezi că ești mintea ta, că ceea ce gândești te reprezintă 100%, însă vezi un pic că afirmația în sine „mintea mea” implică faptul că cineva deține mintea. Deci a cui e mintea? Iar dacă mintea nu ești tu, ci tu deții mintea înseamnă că nici gândurile nu-ți aparțin în totalitate. Pam pam.
Simți deja confuzie? Foarte bine. Știi ce ascunde de fapt confuzia? Ghicește! Frica, da. Frica de schimbare care este un mecanism de auto-apărare. Mintea este doar un instrument făcut să te țină în siguranță iar prin confuzie te face să rămâi acolo unde crede ea că ți-e bine. Nu unde ai vrea tu să ajungi. Atât timp cât tu te identifici cu mintea, vei ceda la primul semn de confuzie. În plus nu te va lăsa să-ți pui sub semnul întrebării credințele limitative, că na! Dacă tu te identifici cu gândurile tale atunci îți va fi fooarte greu să TE judeci. Așa dacă le vezi cum sunt, din afara ta, te poți uita la ele cu detașare.
Vocile pe care le auzi în capul tău atunci când îți dorești să faci ceva și nu te lasă, sunt ale tale sau nu? Poate folosesc „vocea ta” dar cred că ești de acord cu mine că nu-s ale tale. Sunt de multe ori vocile sau restricțiile părinților, fraților, profesorilor care te-au format, mediei, prietenilor doar ale tale nu sunt.
Știi cum te mai sabotează frica? Atunci când te auzi spunându-ți „ah, dar eu știu asta, am citit! Ce rost are să mai urmăresc?” Are! Întrebarea pe care te invit să ți-o adresezi atunci este următoarea:
Ok, știu! Super! Sunt informat/ă. Însă cât din ceea ce știu aplic?
Că până la urmă asta cauți, să aplici, nu ?
Ca o schimbare să aibă loc are nevoie să îndeplinească 4 condiții
1. Să fii conștient/ă de realitatea ta ( faptul că tu nu ești gândurile tale, astfel încât să poți pune lupa pe ele);
2. Să-ți înțelegi mecanismele de funcționare și faptul că tot ceea ce face mintea ta este doar să INTERPRETEZE lucrurile;
3. Să implementezi noi interpretări ale realității (ceea ce-ți dorești);
4. Să repeți conștient până când devine un nou obicei.
Cum primii pași din copilarie au fost cei mai importanți din viața ta, acești 4 pași crede-mă că sunt cei mai importanți din viața ta de adult.
De mâine vom începe împreună să pășim împreună, pas cu pas, până îi parcurgem pe cei 4. Restul ține de tine dacă vrei să mergi mai departe sau să rămâi pe loc. Eu nu te pot împinge ci te pot doar susține.
Ceea ce-ți spun eu nu este nici bine și nici rău, nici corect dar nici adevărat. Este de ajutor sau nu este. Valoarea rândurilor de mai sus este la natură doar experiența mea și ea în sine este goală de sens, intrinsecă.
Doar tu ești cel care îi da sau nu valoare, cel care interpretează. Informațiile de mai sus sunt ceea ce alegi tu să fie. Un simplu text sau un impuls de a-ți recăpăta puterea interioară.
Ce-ți recomand eu este doar să rămâi deschis. Cu cât te întâlnești mai des cu o informație, cu atât ți se sedimentează mai ușor.
Tu alegi! Alege însă conștient.
Până data viitoare îți urez să-ți asumi responsabilitatea unei vieți trăite din plin.