În spatele unui mecanism de apărare se află o rană.
În spatele unei răni se află un dar nativ.
Iar în spatele darului se află autenticitatea ta care se exprimă prin el.
Din cauza experiențelor neplăcute și a încurajării prost direcționate, oamenii aleg să intre în relații cu toate mecanismele de apărare ridicate. Relațiile începute așa au prea puține șanse de reușită, exceptând cazurile în care unul dintre iubiți este atât de ancorat în autenticitatea sa încât refuză să înghită c*****l pe care societatea s-a chinuit să-l arunce în celălalt, și prin asta îl ajută să ajungă la esență.
De aceea este extrem de important să te cunoști pe tine, să-ți rescrii poveștile, să-ți redescoperi darurile ca mai apoi să-ți porți liber autenticitatea. Tony Robbins denumește asta fitness emoțional. Ca să fii fit ține de tine, nu de celălalt. Și chiar dacă iubitul/ iubita este deja fit și te încurajează să lucrezi, tot tu va trebui să faci munca.
Descoperă-ți darurile din spatele rănilor și nu te mai rușina de ele. Dacă empatia sau inima deschisă, încrederea, altruismul sunt darurile tale, fă tot posibilul să intri din nou în contact cu ele ( chiar dacă alții au profitat de ele), să le valorizezi și prețuiești altfel încât să stai deoparte de cei care vor să profite de ele.
Iar când ai ajuns la esență și nu mai ești preocupată să-ți ții zidurile ridicate, ai libertate, timp și spațiu să te orientezi către iubitul tău. Cele mai mari probleme în cuplu experimentează cei care se focusează mai mult pe nevoile personale, cei care cred că relația este doar despre ei. Iar asta se petrece atunci când ești ocupat să-ți protejezi rănile. Dacă n-ai mai avea ce proteja și ai fi bine cu tine, iubitul tău ar avea loc efectiv lângă tine. Altfel zidurile vă blochează contactul autentic.
Doar din autenticitate îți vei putea crea relația pe care ți-o dorești atât de mult.
Îți doresc să-ți asumi curajul unei relații trăite autentic.
Cu drag,
Laura
Povestesc despre relații și cum să creezi spațiu iubirii pe care ți-o dorești