Ce alegi în drumul tău spre succes?

„Dacă dvs credeți că educația e scumpă, încercați să vedeți cum e ignoranța”  Benjamin Franklin

Știi cum diferențiezi un om care nu are ce-și dorește de unul care are? Simplu!

Acela care are este persoana care a înțeles că mai întâi este necesar să ÎNVEȚE ca să devină cine își dorește, apoi să FACĂ ( să acționeze) ca în final să DEȚINĂ. A fi, a face și a avea. Hai să-l numim omul Brici 🙂 Cel care nu are ce-și dorește a inversat formula, el VREA înainte de a FACE și de a ÎNVĂȚA. A avea, a face și a fi. Și e încă nedumerit de ce nu are. Fă cunoștință cu omul Piedică.

Cum recunoști Oamenii Piedică

Știi cum îi mai identifici pe oamenii piedică? Sunt cei care având timp la dispoziție fac mișto de tine când aud că ai investit într-un curs de dezvoltare personală/ profesională sau în orice crezi tu că te va ajuta să devii persoana care va avea ce-și planifică.

Sunt ca o gașca de ÎMPIEDICAȚI și pare că împrumută replicile între ei: ” Sigur e țeapă sau țepar ăla/aia”, „Altceva n-aveai ce să faci cu banii?” „Și ce crezi că o să rezolvi cu asta?, ” Cine e ăla/aia să te învețe pe tine despre.. finanțe personale?”, ” Pierdere de vreme!” Etc. Sau îți cer să le aduci argumente ca să te poată contrazice la orice mișcare 🙂 Sigur îți sunt cunoscute replicile. Pun pariu că au încercat să-ți pună și ție piedică. Stai liniștit/ă că n-ai ce să le faci, important e să-i identifici ca să nu-ți pierzi vremea cu ei. Lasă-i în ignoranța lor și nu-i lăsa să te deturneze. Se plictisesc…

Scriind mi-am amintit de dialogul celebru al unui om „piedică” cu un om „brici”:

Omul Piedică – Ce mă fac dacă investesc în membrii echipei mele, îi duc la cursuri de dezvoltare personală/profesională și apoi pleacă și mă lasă baltă?

Omul Brici – Și ce te faci dacă nu investești și îți rămân?

 

În ceea ce privește educația ta, ai grijă să nu-ți pui piedică… la brici! 🙂

Până data viitoare îți urez să-ți asumi curajul unei vieți trăite din plin.

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.