Importanța atingerilor

Privindu-mi copilul cum ia cunoștință cu lumea înconjurătoare, abia acum pot înțelege profund importanța atingerilor în relațiile interumane.

Prin mâinile mele și ale tatălui ei, fata noastră începe să perceapă lumea. Copiii așa cunosc lumea inițial, ei nici nu văd bine. În schimb mâinile îl ridică, îl așează, îl îmbrățișează, îl schimbă, îl plimbă și în multe cazuri chiar îl hrănesc pe bebe.

Așa am cunoscut și noi lumea, prin atingerile părinților, ale bunicilor etc. Iubiții la început se explorează atingându-se. Se țin de mână, se mângâie pe față.

Relațiile încep să se răcească atunci când iubiții uită să se mai atingă iar prin asta înțeleg că li se înstrăinează lumile.

Prin atingeri lumile noastre se întâlnesc, se contopesc.

Mâinile transmit atâtea mesaje prin atingere. Mâinile pot fi blânde, reci, nervoase, fricoase, pline de iubire, pline de emoție, de dorință etc.

Gândește-te un pic la oamenii care sunt sau au trecut prin viața ta și încearcă să-i “vezi” prin atingeri.
Cum e atingerea iubitei/ iubitului?
Cum e atingerea senzuală?
Dar o atingere care te enervează? Ce mesaj îți transmit mâinile respective?
Te enervează atingerea?

Promite-ți să nu-ți înstrăinezi lumea de cea a iubitului tău sau a iubitei tale. De preferat să nu vă luați mâna unul de pe celălalt.

Dar atingerea mâinilor tale ce spune despre tine?

Mulțumește mâinilor tale care au mângâiat atâtea suflete, care au alinat și au rănit, au iubit și au enervat. Au făcut și bine dar posibil să fi făcut și mai puțin bine, cu voie sau fără voie!

🙏👏

Educația relațională este o alegere! Alege înțelept!

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.