Întotdeauna vor exista alții mai buni decât tine

Iar asta contează câtuși de puțin.

Întotdeauna vor fi alții mai puțin buni decât tine, iar asta contează câtuși de puțin.

Întotdeauna vor fi alții la fel de buni ca tine, iar asta contează la fel de puțin.

Ceea ce contează cu adevărat este să te cunoști cu adevărat, să-ți cunoști atuurile și punctele slabe astfel încât să știi cu ce defilezi. 

Dar cred că cel mai important este să-ți cunoști punctele slabe, cele la care ești mai puțin capabil, agil sau priceput, să ți le accepți astfel încât să-ți poți dezvolta strategii care includ punctele tari și care vor veni să te susțină în situația în care vei fi nevoit să te folosești de punctele slabe. 

E ca la orice competiție. Oponentul îți va urmări jocul, va observa punctele slabe și va încerca să câștige meciul forțând acele puncte. Misiunea ta este să-ți vezi și accepți din timp punctele slabe dinainte de a intra pe teren, ca să poți  compensa și echilibra meciul. 

Citeam un comentariu despre Simona Halep în care ziceau că punctele ei slabe sunt înălțimea și forța daaaarr le compensează prin mișcare bună pe teren și lovire precisă. Cam așa arată un campion. Un om care s-a acceptat complet, care a lucrat să-și ducă punctele forte la nivel de perfomanță și care și-a dezvoltat mecanisme de compensare ale punctelor slabe. 

Tu cum stai cu acceptarea punctelor slabe? Ai fi pregătit acum să intri pe „teren”? Ce strategii de compensare ai dezvoltat? 

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.
Cu drag,

Laura

P.S Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai like și share ca să ajungă la cât mai mulți prieten

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.