Micile minciuni

Acelea pe care le spui de cele mai multe ori fără măcar să-ți mai dai seama.

Ne auzim mâine, în loc de lasă-mă-n pace 🙂 că mă grăbesc și trebuie să ajung undeva.
Îți aduc data viitoare cartea, în loc să spui că ai uitat complet de ea.
Sunt gata în 5 minute sau plecăm mai devreme în oraș, când de fapt ai vrea să spui lasă-mă-n pace că am nevoie de timp să mă pregătesc.

Nu e gata proiectul din cauza colegului care nu mi-a dat la timp ce i-am cerut, când de fapt adevărul ar putea fi: n-am estimat corect timpul alocat.
Sau cea mai delicioasă, mai dorm doar 5 minute, când ai vrea de fapt să dormi până mâine și să-i alungi pe cei care vor altceva de la tine.

Micile minciuni ascund însă promisiuni încălcate și decizii neasumate ce se contorizează. Între ele există semnul +

De la mic la mare e doar un singur pas iar până la minciunile pe care ți le spui ție și la promisiunile pe care le încalci față de tine, e doar un hop. Dacă ai reușit să-i fentezi pe alții, de ce n-ai face-o și cu tine? Că vei face de mâine, că vei renunța la ceva de mâine, că îți vei asculta inima de mâine. Așa ai început și cursul de dans, ai fost și la sală, ai căutat o rezolvare. Totul a pornit de la „sunt gata în 5 minute”…

Și uite așa te specializezi în a-ți încălca cuvântul și promisiunile. Ai grijă că specialistul este închistat de obicei în ideile sale fixe și nu prea acceptă părerea celorlalți. Atenție în ce te specializezi.

Problema e că între adevăr și o mică minciună, linia e fină rău. Nu ai nevoie de niciun curs sau de nicio facultate pentru a învăța cum să-ți spui adevărul și să-ți asumi rezultatele. E nevoie doar de antrenament și de perseverență. La fel cum ai făcut și cu micile minciuni.

Nu știi cum? Cere ajutor poate de la cei pe care-i apreciezi pentru verticalitate și începe cu pași mici. Spune adevărul chiar dacă unii vor ceda în fața lui.

Am mai zis-o și o voi repeta la nesfârșit, este mai sănătos să pierzi cunoștințe și situații decât să te pierzi pe tine. Vezi doar ca adevărul tău să urmeze cele 10 porunci 🙂

Însă totul se rezumă într-un final la ce valori ești dispus/ă să susții și să-ți asumi.

Atât!

Până data viitoare îți doresc să-și asumi responsabilitatea unei vieți trăite din plin.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.