O relație abandonată

Indiferent de vârsta pe care o ai cu siguranță ai avut cel puțin o relație în viața ta. Îmi imaginez că ai deja o oarecare experiență în ceea ce privește interacțiunea umană și ai putea să-mi spui în linii mari ce reprezintă fiecare relație în viața ta. Cu excepția uneia singure.

Relația cu propriul nostru corp.

Avem așa o părere despre exterior și cam ce tunning ar mai trebui făcut, dar cam atât. Aaa, mai știm și atunci când dă ceva „rateuri”. Știm destul de vag cum funcționează și ne bazăm întotdeauna pe alții că ne vor ajuta să îl „reparăm”. Nu știm cu ce să-l alimentăm, cum să-l curățăm etc. însă dacă întreb pe cineva despre automobilul propriu, despre carburanți, despre drumurile la spălătorie, schimb de ulei, marcă etc… toată lumea va știi asta. Cam trist, nu crezi?

Această casă despre care am scris aici, este cel mai de preț dar pe care l-am primit și pe care îl neglijăm din lipsă de informații și atenție. De câțiva ani mi-am direcționat atenția și studiul către magia corpului uman și pot să spun cu mâna pe inimă că sunt fascinată de ceea ce descopăr pe zi ce trece, atât la mine cât și la ceilalți. Descopăr inteligența materiei și tot ce ține de perfecțiune exprimată de corpul uman.

Dar de ce scriu astăzi despre asta?

Pentru că încep să văd din ce în ce mai pregnant pe stradă corpuri vii, abandonate.

Pentru că am experimentat că, corpul, reprezintă o viață, o cheie, un răspuns și o ușă. Pentru că mi-am vindecat (și încă o fac) traume profunde și bine ascunse prin simplu exercițiu de încredere și prin faptul că i-am dat voie corpului să-mi arate calea către locul durerii. Mi-am vindecat relații ducându-mă după povestea corpului meu, poveste care de multe ori era inaccesibilă minții mele ( fiind stocată la o vârstă la care nu exista poate cogniția sau limbajul articulat sau în momente de disociere completă). Mi-am rescris tipare de viață și mi-am regăsit părți pierdute din puzzelul vieții mele, ascultându-mi semnalele corpului la situațiile prezentului.

Corpul tău are propria sa memorie și a reținut și reține fiecare experiență prin care ai trecut și vei trece vreodată. El îți este prietenul tăcut care te urmează peste tot și care te susține în realizarea celor mai incredibile visuri.

Caută să înveți să stai în tăcere câteva momente și să asculți glasul corpului – unii îi spun meditație. Învață să te conectezi la tine prin tăcere.

Așează-te într-o poziție relaxată, închide ochii și trage de câteva ori aer în piept, încet și dă-ți voie pe expirație să-ți relaxezi tot corpul. Efectiv să simți cum corpul tău se afundă în canapea sau pe pat. După ce simți că ți s-au cam liniștit gândurile, vreau să îți imaginezi că ești ca un scanner care își trece atenția peste tot corpul, începând de la degetele picioarelor până în creștetul capului. Vreau să-ți iei timp și să scanezi ușor și să te oprești ori de câte ori „simți” sau „vezi” ceva anume, o încordare, un loc cu o poveste anume. Nu gândi prea mult, doar ascultă glasul corpului. Știu că mintea îți va spune că nu ai habar, ai încredere în corpul tău că știe ce face, iar asta este partea lui de vindecare. Vezi cum se simt degetele picioarelor, călcâiele … etc. Chiar poți avea un dialog cu ele și nu glumesc 🙂

Îl poți redescoperi prin: meditație, rugăciune, dans, masaj, yoga, arte marțiale, forme de terapii complementare ( fiecare cu ce rezonează) și prin multe alte forme de exprimare.

La început o să fie o oarecare stângăcie, normal. Așa încep toate relațiile, nu?

Bătrânii noștri știu astea cel mai bine. Deși n-au avut acces la informație, au avut ureche să audă glasul inteligenței și au găsit accesul către informația supremă, propriul corp.

Ai auzit des spunându-se că toate răspunsurile sunt în tine, așa-i? La ce crezi oare că se referă? 🙂

Accesează-le și nu-ți abandona darurile!

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.
Cu drag,
Laura

Îți recomand o carte fenomenală – The Body keeps the score: Mind, Brain and Body in the transformation of Trauma – Bessel van der Kolk.

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.