Sindromul „Să se” și sfatul unui om de afaceri român: „Du-te la psiholog”

În cadrul evenimentul – Noua Generație de Antreprenori – la care am participat acum vreo două săptămâni, am avut parte de o supriză de proporții venită din abordarea sănătoasă a unui om de afaceri din România, pe care-l urmăresc și apreciez de foarte mulți ani, dl Dragoș Anastasiu.

Dl Dragoș a avut un discurs interactiv pe tema implicării și a schimbării, discurs ce a generat o serie de discuții libere în sală. A fost prima oară când au auzit pe cineva glumind despre sindromul românilor, denumit amuzant de dânsul „ sindromul să se” – să se facă, să se schimbe, să se dreagă etc. Ce-i drept prezentat din perspectiva asta aș putea spune că suntem un neam plini de idei, acțiunea ne cam lipsește.

Însă ce m-a suprins a fost discuția dintre dânsul și un alt participant din sală care a dorit să răspundă la întrebarea – „De unde pornește schimbarea?” După un schimb de replici pe care nu-l mai țin minte cu exactitate, a venit replica domnului din sală, că schimbarea trebuie să pornească de la mentalitatea fiecăruia, deoarece doar așa poate fi influențat comportamentul.

Wow!

Completarea dl Dragoș în schimb m-a lăsat de tot fără cuvinte: „Exact! Du-te la psiholog și nu glumesc!” Și de acolo a început să construiască pe ideea aceasta, cum că suferim de sindromul conspirației, de frică și de tot ce vine la pachet cu trecutul nostru ca popor. Du-te la psiholog, coach ca să-ți poți face viața mai ușoară. Pornește de la tine.

Sincer, este prima oară când aud asta din mediul business și nu pot decât să spun că am simțit cum s-a mișcat o rotiță spre mai bine. Bineînțeles că au fost rezistențe în sală și au fost oameni care au intervenit, însă a continuat ca și cum vorbea pentru cine avea urechi să audă și disponibilitate să înțeleagă.

Îți spun sincer că am fost mega suprinsă să aud un om de afaceri român, susținând public și încurajând această idee a sănătatății mintale.

Și pentru că a fost nevoit să plece înainte de a avea timp să împărtășim idei cu dânsul, îi mulțumesc pe aceasta cale pentru curaj și implicare! Jos pălăria!

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.