Adu-ți aminte întotdeauna că ești la distanță de (doar) un singur metru de îndeplinirea visului tău, atât!

Nu cred că aș fi găsit vreodată o imagine mai relevantă de atât. Jordan parcă „spunându-ți” să nu uiți niciodată că ești la distanță de (doar) un singur metru de îndeplinirea visului tău, atât!

De prea multe ori unii oameni renunță chiar la un pas de la îndeplinirea un vis, dar foarte rar sunt conștienți de lucrul acesta. Habar n-au că între ei și visul lor rămăsese doar un pas, atât. Ți s-a întâmplat?
După o muncă asiduă, răbdarea cedează locul nerăbdării care își strecoară satisfăcută tentaculele puțin câte puțin. Unele rezultate apar repede, altele relativ repede iar altele se comporta exact ca dobânda compusă.

Succesul este secvențial nu simultan

Succesul este o sumă, el se clădește pas cu pas. Lucrurile se adună unul câte unul, puțin câte puțin, rezultatele apar unele după altele. Chiar dacă ți se pare că unii oameni se îmbogățesc peste noapte, nu este deloc așa.

Vreau să-ți spun o poveste, una dintre preferatele mele pe care am gasit-o în cartea lui Napoleon Hill – De la idee la bani .

Un unchi al lui R.U. Darby a fost prins în febra „goana dupa aur”. Nu știa că există mai mult aur în creierul omului decât în pământ. După săptămâni de studiu a găsit o mina uriașă de aur, s-a împrumutat de la vecini și rude de bani ca să poată cumpăra echipamente pentru forare. Prima mostră de minereu pe care a trimis-o la analize i-a dovedit că acolo se afla cea mai mare mină de aur din Colorado. Au început să foreze și mai mult până la un moment dat când s-a întamplat ceva. Urmele de aur disparuseră cu totul. Disperați au continuat să foreze o perioadă de timp. Într-un final, s-au decis să renunte și să vândă echipamentele la un magazin de vechituri pentru câteva sute de dolari. Cel care a cumparat ulterior echipamentele s-a gândit să facă un calcul, a chemat un inginer care i-a demonstrat ce foștii proprietari au greșit, nefiind familiarizati cu anumite erori eminente în procesul forării. După o serie de calcule a reieșit că aurul se afla la doar 1 metru de locul unde s-au oprit ceilalți.

Un metru, ATÂT!

Îți recomand să-ți salvezi următoarea imagine ca să o accesezi cât mai ușor atunci când simți că bați pasul pe loc sau că vrei să dai cu piciorul efortului pe care l-ai depus până în acel moment al vieții tale.

Iar imaginea este reprezentarea grafică a succesului unui om care a perseverat în pofida eșecului temporar, Warren Buffet. El reprezintă dovada perfectă a faptului că succesul este secvențial și a faptului că succesul nu vine așa într-o noapte. Da, poate într-o noapte după 36 de ani de repetare și de îmbunătățire a unui tipar pe care unii îl numesc investiție. Pentru mine este un tipar comportamental/ obicei.

Sursa: dadaviz.com

Vreau să te uiți un pic atent la ce s-a întâmplat pe vremea când Buffet avea 44 de ani. Observi ce pierderi a avut? Însă în pofida acestora omul acesta a avut tăria de caracter și perseverența să înțeleagă că era doar la 1 metru distanță de succes. Între vârsta de 32 și 44, Buffett și crescut averea netă cu 1257%, incluzând și pierderea de care ziceam mai sus. Însă acum vine partea cea mai interesantă, de la 44 de ani până la 56, valoarea averii nete a crescut cu 7268%.

7268% … 

Și ține cont că 99% din valoarea averii actuale a realizat-o după vârsta de 50 de ani. Deci?

Poate te întrebi ce legătură au finanțele personale cu recăpătarea puterii personale. Au! Pentru că în orice domeniu te-ai uita, rețeta este aceeași.

Scriam în primul articol (aici) că cel din urmă pas al procesului recăpătării puterii personale este de fapt și cel care asigură succesul sau eșecul. Și din nefericire aici multă lume abandonează, deoarece unii au așteptarea ca lucrurile să se petreacă liniar, repede și într-un tipar bine stabilit, neavând răbdare și nici flexibilitate. Iar pasul este să repeți conștient până atunci când abilitatea devine un nou obicei. Dacă rezultatele întârzie să apară după o perioadă scurtă de timp, ei ajung să se identifice cu lipsa rezultatului și să-și spună că nu sunt în stare de nimic. De obicei replicile sunt „Știam eu/ Eram sigur/ă că asta se va întâmpla/ V-am zis eu, nu m-ați crezut!”.

3 Metode Prin Care Poți Asimila O Nouă Abilitate

Tu ca adult deții 3 metode mari și late prin care poți învăța, asimila un nou obicei, o nouă abilitate

1. Repetarea

2. Șoc emoțional puternic ( nu mi se pare ceva de dorit sau recomandat, deoarece de obicei vine însoțit de foarte multă durere)

3. Asimilarea informațiilor în timp ce creierul este adus în frecvența undelor Theta ( unde care accesează subconștientul și face ca sedimentarea să se așeze acolo unde este menită). Aici intră diverse forme de meditație, hipnoză și multe alte metode care aduc creierul în frecvența respectivă. Acolo se petrec și cele mai multe vindecări, de aici și numele tehnicii – Theta Healing.

Însă pe departe cel mai eficient este pasul 1. Este pasul pe care orice sportiv de performanță și orice persoană de succes îl aplică. Poți realiza lucruri mari doar cu acțiuni mici, construite în timp. Chiar dacă știu că pasul 3 este foarte atrăgător, nu poți contrui un corp puternic într-o zi/ săptămână sau chiar un an. Îți sunt necesari ani de efort consistent. Te anunț cu regret că nu există scurtături oricât de inteligent ai lucra. Chiar dacă sub hipnoză ți se produce o schimbare de tipar, știința demonstrează că este nevoie de repetare pentru stabilirea unei noi conexiuni neuronale…

Și în încheiere vreau să te las cu vorbele unui geniu pe care-l apreciez extrem de mult pentru perseverență și foc interior, Michael Jordan.

“Poate e vina mea. Poate te-am făcut să crezi că e ușor, când nu era. Poate te-am făcut să crezi că luminile reflectoarelor au început la linia demarcată, și nu în sală. Poate te-am făcut să crezi că orice minge aruncată a fost câștigătoare de meciuri. Ca jocul meu e construit pe a face paradă, și nu pe un foc interior. Poate e vina mea că n-ai văzut cum eșecul mi-a dat putere. Cum durerea a fost motivația mea. Poate te-am făcut să crezi că baschetul a fost un dar dat de la Dumnezeu, și nu ceva pentru care am muncit în fiecare zi a vieții mele.”

Când vei simți că bați pasul pe loc, lasă mintea să-ți spună ce vrea ea cu scopul de a te opri din drum, însă promite-ți că nu te vei opri niciodată doar la 1 metru distanță de îndeplinirea visului tău.

Până data viitoare îți urez să-ți asumi responsabilitatea unei vieți trăite din plin.

p.s. Și cum se întâmplă ca viața să ne trimită niște teste live chiar, Creatorul a vrut să se amuze un pic pe seama mea astfel încât la un pas fiind de publicare, am uitat să salvez ceea ce scrisesem și nu știu cum de mi-a disparut 70% din articol. Chiar nu găsesc explicația…Să mai spun că am vrut să ma ridic de la birou și să las totul baltă pentru că nu mă mai puteam concentra din cauza nervilor? Ei uite că n-am făcut-o 🙂 Am rămas dedicată visului meu și chiar dacă titlul nu se salvase, în mine a rămas ideea că sunt doar la 1 m distanță de succes (postarea art). Dacă îmi doresc să iei ceva cu tine este fix titlul, atât! Nu renunța! Te desparte doar un singur metru! 

Sursa imaginii de fundal Playbuzz.com

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.