Asumare sau amăgire?

„Ai curajul să-ți asculți inima și intuiția! Ele știu deja ceea ce vrei tu să devii cu adevărat.” Steve Jobs

 

Chemarea sufletului mocneşte în fiecare dintre noi sub o formă sau alta, însă puţini sunt cei ce o aud şi mai puţin cei care şi-o asumă.

Îmi vei spune că nu-i aşa, că drumul e lung, că situaţia economică e de vină, că banii, că timpul, că bate vântul dinspre est sau că orice altceva… iar eu iţi spun să nu te mai amăgeşti. Dacă volumul ţi-e dat la minim şi nu-l mai auzi, asta nu înseamnă că sufletul nu-ţi şopteşte, ci doar că ai o deficienţă de „auz”. Bine ar fi să fie doar temporară.

Recunosc 2 categorii de „deficienţe auditive” :

1. Deficienţa compromisului şi a lui NU POT

Aici sunt cei care aleg prea des calea compromisului crezând că e mai usor aşa. Că ei nu pot. Ce refuză să vadă e cum chiar primul pas e facut cu inima îndoită şi plin de remuşcări. Iar dacă drumul pe care şi l-au ales e cel care trădează sufletul, la naiba! E clar drumul greşit.
Prea mulţi alegem acest drum.

2. Deficienţa lui „prea târziu”

Cei care spun că e deja prea târziu şi că e penibil să se mai apuce la vârsta lor să facă ceea ce au visat dintotdeauna.

Iar ambelor categorii le spun simplu: Elena Pagu, 90 de ani, medaliată cu aur la campionatul mondial de atletism din Australia. De 4 ori Campioană Balcanică, de 5 ori campioană europeană şi de 8 ori campioană mondială. Un drum pe care merge de 33 de ani.

 

Partea cea mai buna este că asumarea responsabilităţii este o abilitate, ceva la care poţi lucra dacă-ţi pasă îndeajuns de mult.

Alege să nu fi campion la plâns de milă!

Ştiu că poţi!

 

E rândul tău…

Dacă ţi-a plăcut, te invit să împărtăşeşti ce a rezonat cel mai mult cu tine sau ce ţi-a adus un strop de valoare.

Articole similare

3 comentarii

    1. Mulţumesc, Elena! Mă bucur că articolul ţi-a adus un strop de inspiraţie şi că mi-ai împărtăşit asta. Şi eu am fost atinsă de disciplina şi ambiţia d-nei Elena. Apropo, o fi oare coincidentă? Purtaţi acelaşi nume.

      1. Cu placere! hahahahahaha da purtam acelasi nume, nu mi-am dat seama, eeeeeee si eu am disciplina si ambitie dar nu chiar atat de multa… ma gandesc cateodata la batrana care vreau sa devin si Elena Pagu este un exemplu extraordinar de urmat, chiar multumesc pentru impartasire… imi place cum zambeste in timp ce merge grabit… frumos, o adevarata inspiratie

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.