Când te subestimezi și îți vorbești urât… reacționezi precum orezul din testul lui Emoto

Ești cea mai bună prietena a ta sau cea mai aspră judecătoare? Te pui la colț sau te urci pe podium, te subestimezi sau te încurajezi? Îți mulțumești zilnic, te ignori sau îți aduci insulte ( ia în calcul și insultele alea „blânde”) ?

Dacă-mi spui că nu te subestimezi, te felicit deși știu că asta faci cel mai des. Dar de ce spun că știu că te cam subestimezi? Pentru că dacă ești de p-aici de prin Românica, cam asta ne-a fost moștenirea. Undeva, în cultura poporului român, se află adânc înrădăcinată ideea că dacă lauzi o persoană, aceasta și-o ia în cap. E folosită în educația copiilor, în relațiile de iubire, la școală, la muncă, mai peste tot, „de ce să-i spun vorbe frumoase sau de ce să-l/ s-o laud, ca mai apoi să și-o ia în cap?”

Testul lui Masaru Emoto

Știi testul făcut de Masaru Emoto cu orezul? Emoto este celebrul cercetător și scriitor care a realizat celebrul experiment cu apa și care afirmă, susținut de rezultatele testelor, că, conștiința umană poate modifica structura moleculară a apei. Emoto  a pus aceeași cantitate de orez în 3 borcane diferite pe care le-a umplut cu apă și apoi, în fiecare zi timp de o lună, le-a spus pe rând: primului borcan – Mulțumesc! – al doilea – ești un idiot! – și pe cel de-al treilea l-a ignorat total.

Ce crezi că s-a întâmplat? Orezul din primul borcan a început să fermenteze și să emane un miros frumos, cel de-al doilea căruia i s-a spus că este un idiot, s-a înnegrit iar orezul din borcanul care a fost ignorat, s-a mucegăit.

La momentul acesta îmi imaginez că te întrebi ce treabă are experiementul lui Emoto cu subestimarea sau cu laudele pe care ți le adresezi tu personal? Păi cam are mare treabă deoarece corpul tău este compus în proporție de 60 % din apă. Aproape cât proporția de apă pusă în borcane…

Poate data viitoare te gândești de mai multe ori înainte de a-ți adresa critici.

Sau poate ești mai atentă la cum te porți cu tine zilnic, poate e timpul să nu te mai ignori și să-ți mulțumești mai des.

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

Cu drag,

Laura

P.S Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai like și share ca să ajungă la cât mai mulți prieteni

 

Pentru referințe:

 

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.