Iubești ceea ce faci?

Iubești ceea ce faci?

Dar acea acțiune în care îți investești viața, te iubește înapoi? Dacă ar fi să te gândești că meseria ta, pasiunea ta sau denumește-o cum vrei tu ( dar neapărat să fie acțiunea în care investești cel mai mult timp) ar fi o persoană, ar fi interesant să vezi cum ai descri-o sau cum ai descrie relația voastră. Este una echilibrată sau dezechilibrată?

Ceea ce ai ales să faci în fiecare zi, fie că este job sau un hobby de-al tău, îl practici din iubire sau din frică? Doi mari factori îți dictează alegerile, fuga de durere și dorința de plăcere. Care dintre cei 2 factori vă „ține” împreună?

Te-am pus să te gândești la acțiunea în care îți investești deja cel mai mult timp deoarece așa îți poți da seama după ce principiu îți iei deciziile, din dorința de iubire sau din frică. Ambele sunt puternici factori motivaționali, important este să știi cum funcționezi, iar asta n-o vei afla decât uitându-te cum arată realitatea din jurul tău, nu cum crezi tu că ai vrea să fie. Noi oamenii trăim cu o falsă impresie despre cum am vrea să fim, decât cum suntem de fapt. Motiv pentru care dacă vrei să vezi cum ești de fapt, uită-te-n jurul tău și vezi cum ai viața organizată. Acesta este unica evaluare pertinentă. De ex. zici că ai o super gașcă dar tu stai în casă toată ziua, sau că pui preț pe timpul liber dar tu stai la birou pană la orele 22:00….

Și este important că oricare ar fi motorul care pe tine te împinge de la spate, cel puțin să-l recunoști deoarece numai asfel vei știi la ce fel de mesaje reacționezi.

Dacă îți iei deciziile din iubire, atunci tot ce suna ca obiective și tot ce te proiectează în viitor, ți se vor potrivi mănușă. Vei reacționa la „Visează, Imaginează-ți că visele tale s-au îndeplinit, cum arată viața ta? Iubește-te și decide ce vrei de la viața ta! Ești creatoarea vieții tale, puterea e la tine!” etc Și acesta este modul în care este necesar să-ți imaginezi viitorul și să-ți setezi planurile.

Dacă te motivează frica, atunci vei rezona cu mesajele – „până aici! M-am săturat de atâta suferință, este timpul pentru o schimbare! Acționează acum ca să scapi de fantomele trecutului! Te-ai săturat să pierzi vremea și să suferi? Dacă vei rămâne în locul unde ești acum și nu vei acționa, peste câțiva ani, imaginează-ți câtă suferință se va fi înmagazinat ” etc

Iubirea și frica în esența lor sunt nicicum. Tu le poți folosi cum vrei tu. Important este să vezi la ce rezonezi astfel încât să ajungi acolo unde ți-ai dorit.

Știu oameni care fac lucrurile din iubire și merg asumați pe drumul lor, unii cu rezultate vizibile, alții nu, dar știu și alții care acționează din frică și se împart fix în aceleași categorii, cu rezultate sau nu.

Iubirea și frica pot fi sunt setate ca „motoare de propulsie” dar și ca „sisteme de frânare„. De vreme ce ești la bordul de comandă, vezi doar ce comenzi dai!

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.