Oamenii șosetă

Îmi imaginez că te întrebi oare ce titlu mai este acesta, nu ?

Ei bine, astăzi vreau să-ți scriu despre oamenii care-i consideră pe ceilalți oameni un fel de șosete, adică îi consideră oameni de care se folosesc, pe care-i „calcă în picioare” și pe care mai apoi îi aruncă. Nu știu dacă îți sună cunoscut sau dacă te-ai simțit vreodată așa, că eu una m-am simțit. Știi vorba aia că te-a aruncat ca pe șosete? Uite fix despre asta vreau să vorbesc.

De cele mai multe ori m-am simțit ca o șosetă sau ca un buzunar de bani atunci când m-am întâlnit cu anumiți oameni de vânzări. Cu acei oameni de vânzări care uită că în fața lor stă un om și te tratează ca pe un obiect, în timp ce-ți calculează valoarea netă. Îi vezi după privire cum fac calculele în gând, în timp ce par interesați de povestea ta. Bine, te tratează ca pe o șosetă abia după ce te-au „agățat” la începutul colaborării când totul a fost o miere și-un lapte.

Sau persoanele care își manipulează partenerii de cuplu sau potențialii parteneri de cuplu doar pentru a obține ce-și doresc ei. Nimic altceva nu-i mai interesează, își urmează cu atenție planul și-l duc până la capăt fără pic de remușcări. Ca văduva neagră.

Mai găsești atitudinea asta și în business, când unii te tratează ca pe un coleg până în momentul în care-și satisfac nevoile, apoi te transformă brusc în șosetă.

M-am gândit să scriu articolul acesta în timp ce un tip din echipa de vânzări a unui complex rezidențial de apartamente ne-a tratat ca pe niște șosete ( evident avansul era deja achitat) și după ce am discutat cu o amică pe care banca la care are creditul ipotecar, a tratat-o și pe ea ca pe o șosetă.

Le transmite cineva că a transforma un om în orice altceva decât este, asta nu ii transformă pe ei în alchimiști ci doar niște oameni mici, mici de tot sau șobolani, cum îi mai numește un scriitor român?

 

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

Cu drag,

Laura

P.S Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai like și share ca să ajungă la cât mai mulți prieteni

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.