Pentru cei care întâmpină probleme în a-și manifesta recunoștința

Te anunț din timp că acest articol are menirea să te provoace un pic, iar dacă alegi să faci exercițiul îți garantez că n-o să-ți fie comod. Va fi în schimb revelator.

Unii oameni nu pot face exercițiul recunoștinței din varii motive, câți oameni, atâtea motive. Cea mai ușoară metodă pentru a-ți da voie să experimentezi fericirea este să-ți dorești ceea ce deja ai 🙂

Dar dacă te încadrezi în categoria celor care întâmpină dificultăți în a manifesta recunoștința, îți propun rețeta inversă. Le-am încercat pe ambele, cel mai mult mă ajută acesta pe care urmează să ți-l descriu:

Simt să repet faptul că menirea acestui exercițiu este să te zguduie un pic.

Petreceți timp imaginându-ți că ai pierdut deja ceea ce ai și ceea ce valorezi. Că te-a părăsit soția/ iubitul/ iubita, că mașina ți-a fost furată, că ți-ai pierdut casa sau că ți-a luat-o banca, că ți-a fost inundată casa și a picat, că ai fost concediat de la muncă și nu mai ai nicio sursă de venit. În timpul în care-ți săruți iubita/ iubitul/ copilul, reflectă în tăcere faptul că ar putea să moară mâine.

Pe măsură ce treci prin zi, oprește-te des și reflectă asupra faptului că nu vei trăi la infinit și că este posibil ca aceasta să fie ultima ta zi…

Gândește-te cum te-ai simți dacă ți-ai pierde posesiunile materiale ( incluzând casa, mașina, hainele, animalul de companie și contul în bancă). Cum te-ai simți dacă ți-ai pierde abilitățile – de a vorbi, de a auzi, de a merge, de a respira, de a înghiți și cum te-ai simți dacă ți-ai pierde libertatea fizică?

Fă o pauză și dă-ți voie să simți cum ar fi dacă … Cum ar fi?

Oprește-te un pic și chiar imaginează-ți! Încearcă să nu fugi. Știu că frica îți va ridica multe rezistențe, negociază o abordare pas cu pas, astăzi puțin, mai încolo puțin și tot așa

Observi ce minune că ești? Observi că trăiești un vis? Trăiești ceea ce cu ani în urmă însemna o viață perfectă, cum doar în vis își puteau imagina.

Gary Vee este unul dintre cei care practică acest exercițiu de imaginație și care-i atribuie acestuia plăcerea și recunoștința de a exista.  William Irvine denumea practica acesta ca fiind „bucuria stoicilior”.

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

Cu drag,

Laura

p.s Ți-am spus din timp că nu caut să te menajez, ci caut cu drag și cu iubire să te ajut să simți viața.

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.