Rămânem împreună atunci când ne înțelegem și ne distanțăm luptându-ne unul cu celălalt

Cât de util ar fi ca fiecare membru al cuplului să aibă metode și experiența să lucreze cu poveștile trecutului atunci când apare în prezent, deoarece așa și-ar crea amândoi un spațiu plin de compasiune.

Când o persoană înțelege și experimentează pe propria piele faptul că un comportament este învățat și repetat inconștient și că poate acest comportament este format cu mulți ani înainte de a-și cunoaște partenerul, va știi că motivul nu este omul din față ci ceea ce s-a creat prin intermediul lui/ei.

Așa îți poți da voie să apreciezi poarta spre trecut care ți-a fost creată, având șansa să îmbunătățești ceea ce vrei să “schimbi”.

Așa apare compasiunea pentru “lupta oarbă” a partenerului.

Pentru că știi ce? De foarte puține ori este despre omul de lângă tine și de mult prea multe ori este despre tine și poveștile tale.

Abia atunci când ai înțeles asta experimentând, vei putea să aduci compasiunea în relația ta de iubire, unul dintre ingredientul longevității cuplului.

Ai multe opțiuni la îndemână:

Citește și aplică ceea ce citești

Încă o dată, citește și APLICĂ

Mergi la workshopuri de parenting care vorbesc și despre tiparele de atașament ( acolo înțelegi cum ți-ar fi plăcut să fii crescut, cum si fost și ce anume te-a nemulțumit din modul în care ai fost/ aici înțelegi tiparele)

Mergi la un specialist și consideră asta ca o igienă personală, ca un duș al sufletului

Scrie despre fiecare om din copilăria ta: imaginează-ți că ai o baghetă magică și că ai puterea să-i faci să tacă pe cei pe care-i întâlnești. Scopul cu care te duci să-i vizitezi este să vezi ce ai apreciat la ei și ce nu ai apreciat. Fă o listă separată pentru fiecare și vezi cum ți-au influențat ele modul tău de funcționare ( de ex. Mama era o femeie amabilă iar eu am înțeles că amabilitatea … sau mama când se supăra pe mine… mă certa/bătea/ pedepsea etc iar eu am înțeles că nu e bine să fac ce simt/cred etc că o supăr.

Fă lista asta și dacă te interesează să duci exercițiul mai departe, dă-mi un semn în comentarii și îți scriu în privat după. Așa mă asigur că vei aplica ceea ce citești 🙂

Duminică minunată să ai!

Îți doresc să-ți asumi curajul unei relații trăite autentic.

Cu drag,

Laura

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.