Viața omului este o simfonie captată bucată cu bucată pe un disc de capacitate imensă.
Imi imaginez complexul de trăiri trecute ca fiind stocate pe un disc. Bucată cu bucată, simfonia vieții este înmagazinată aici. Nu de puține ori pe parcursul vieții, discul suferă diverse stricăciuni iar un disc stricat ( în funcție de gravitate) nu poate trece mai departe, ci repetă mereu, în gol, partea stricată.
În funcție de gravitatea și poziționarea locului afectat câteodată întreaga simfonie nu poate fi accesată deloc. Sunt însă dăți în care discul poate trece peste partea avariată dacă aceasta este superficială, însă la fiecare accesare va trece din nou și din nou peste acea parte.
Câteodată ne blocăm acolo ca un disc stricat, altă dată trecem peste iar atunci când traumele sunt profunde, amintirile ( parți din simfonie) nu mai pot fi accesate aproape deloc.
În funcție de gravitatea, poziționarea „stricăciunii” ( în copilărie, adolescență sau la maturitate) și de capacitatea de a interpreta realitatea, putem trece mai departe sau nu.
De cele mai multe ori repetăm ceea ce nu reparăm
Avantajul nostru este că deținem funcția cognitivă și că avem libertatea să interpretăm realitatea așa cum vrem noi, iar asta ne oferă oportunitatea vindecării/ reparării.
Discul tău
Peste care momente ale trecutului n-ai reușit să treci și le repeți în gol, ca un disc stricat?
Care-s cele peste care ai trecut nevindecată și te „zgârie” la fiecare accesare?
Care părți din viața ta sunt total inaccesibile ( cele din care nu ai amintiri aproape deloc)?
Dacă nu reușești să ți minte diverse evenimente recente sau să le accesezi ușor poate fi o indicație de disc stricat, încărcat de „melodii” inaccesibile.
Nu-ți face griji deoarece pentru unele situații există data recovery ( recuperarea datelor) iar pentru celelalte există procesul de vindecare. Necesar este să vezi dacă discul are stricăciuni, însă mai înainte de a ceda și de a te lăsa fără resurse.
Dirijează-ți o simfonie lină a vieții.
Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.