Drumul către o relație plină de iubire este cu totul altul decât ți-a fost aruncat în față

Cu siguranță căutarea iubirii n-a fost și nu va fi niciodată un lucru simplu de făcut, pentru că nu ne învață nimeni asta cu adevărat. Ceea ce învațăm de fapt este cum să ne depărtăm de intimitate. Da, da! Ai citit bine! Privește doar orice revistă, orice reclamă sau orice canal de comunicare la care ai fost expusă încă din copilărie. Ce crezi că ți-au transmis ele că ar TREBUI să faci? Slăbește, îmbracă-te mai bine, fă-o pe inabordabila, prefă-te încrezătoare, ieși mai mult prin cluburi ( chiar dacă tu chiar nu simți să faci asta), în alte cuvinte ai fost condiționată că TREBUIE să te repari dacă vrei vreodată SĂ SPERI măcar la iubire. Bărbații la fel, să fie așa, să nu fie așa, dar să fie altfel!

Asta nu este îmbunătățire sau dezvoltare personală, ci este o autoflagelare camuflată.

Și pedeapsa nu duce nici pe departe la iubirea adevărată. În loc să fii învățată cum să-ți îmbrățișezi unicitatea, lumea întreagă complotează împotriva ta ca să-ți îmbunătățești ambalajul. Te învață să faci campanii de marketing mincinoase.

Cum să-l/s-o atragi în 10 pași
Cum să te faci plăcut/ă în 15 pași
Cum să devii magnet pentru bărbații/ femei
6 sfaturi pentru a atrage iubirea în viața ta

Îți sunt cunoscute titlurile, nu? Revistele și internetul au fost bombardate de rețete în câțiva pași care-ți promit rezolvarea tuturor problemelor cât ai bate din palme. Sau am văzut multe seminarii ce promiteau să te salveze pe tine de tine și ca în doar câțiva pași să îți spună ce trebuie să faci ca să ajungi perfect/ă. În ultima perioadă au tot apărut din ce în ce mai multe gogoșerii ce vând produse scumpe, aici mă refer la campanii despre gogoși gen „vindecă-te mintenaș, în 5  minute ești ca nouă!”, ce-i drept cu un marketing foarte bine targetat.

Drumul către o relație plină de iubire este cu totul altul decât ți-a fost aruncat în față. Este un drum presărat cu iubire de sine, împărtășirea adevărului cu cei care știu să-l onoreze și cu exprimarea propriilor daruri.

Calea în care cred și pe care o consider cea mai sănătoasă, nu este și nu va fi niciodată despre cum să te schimbi ci despre cum să-ți îmbrățișezi autenticitatea, cea de care te-ai ferit până acum.

Și când mă refer la autenticitate, nu mă refer la ceea ce ai văzut în jurul tău, la ce ai auzit că ar trebui să fie, cum să fii, la cum arată o relație sau ce ai văzut la părinții tăi și-ai prins a copia, nu! Este o cale a descoperirii adevărului tău interior, care poate n-a fost lăsat niciodată să se exprime din cauza fricii de a nu fi respinsă.

Când am pornit conștient în căutarea iubirii, am făcut un pact cu mine pe care de mult ori îl fac impreună cu clienții mei în sesiunile de coaching, pact pe care ți-l propun și ție acum. Te invit să lași deoparte concepția că trebuie schimbat ceva la tine, ci să îmbrățișezi ideea că suntem împreună pe un drum al valorificării, al încrederii și al exprimării darurilor tale interioare. Apoi deschide-te și lasă magia să pătrundă în viața ta și să te conducă acolo unde ai nevoie cu adevărat. Ai încredere!

Își șoptesc încă o dată, calea către iubirea de sine nu va fi niciodată despre cum să te schimbi ci despre cum să te accepți, de ce ar fi altfel calea către ceilalți?

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.