M-am învățat să subapreciez

Mi-am dat astăzi seama că nu mai știu să fac diferența dintre valoarea reală și un preț care nu reflectă realitatea.

Tot astăzi mi-am dat seama că în procesul meu de trădare care se derulează pe fundal atunci când eu încep să subapreciez valoarea unui lucru, pierd foarte multe detalii din vedere. Zic proces de trădare deoarece așa mă simt când cineva încearcă să supraevalueze bunul pe care-l oferă. Simt că-mi este călcată în picioare buna credință. Atât de multe ori am trăit trădarea asta sub forma unor escrocherii mascate încât astăzi am realizat că barometrul aprecierii mi s-a dereglat bine de tot.

Atât de bine încât mi-e greu să fac diferența dintre un serviciu de calitate și un preț pe măsură, de un serviciu acceptabil spre slab și un preț supraevaluat.

Știrile și can-canul mi-au afectat lentilele prin care privesc societatea, mai mult decât am crezut vreodată. M-au făcut să văd o povară chiar și acolo unde nu este. Este povara în care simt că există multă nedreptate, că lucrurile sunt scumpe, că oamenii nu merită atâția bani, că unele servicii au prețuri umflate cu pompa. Câteodată este așa, unii oameni forțează nota, altă dată chiar nu este cazul.

Nu-i bai, din păcate am observat c-am început să-i bag pe toți în aceeași oală. Și uite așa stigmatizam pe ascuns și banii.

Atitudinea asta îmi dăunează atât mie cât și oamenilor cu care interacționez și cărora uneori le subestimez valoarea ( până la urmă asta fac atunci când contest un cost/ preț) , inconștient, fără cea mai mică intenție.

De astăzi voi lucra conștient la asta iar pentru a ieși din zona de confort voi accepta să plătesc atât cât mi se cere, acolo unde evaluez că este corect. Chiar dacă barometrul meu s-a defectat undeva la subaprecierea chiar a acelora pe care le valorez.

Îți scriu asta poate te ajuta într-un fel.

Știu cum se simte să pui un preț corect la ceea oferi tu și să ți se spună că-i exagerat.

Mai este cineva cu mine în situația asta? 🙂

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

Cu drag,

Laura

P.S Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai like și share ca să ajungă la cât mai mulți prieteni

 

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.