Evoluția și stagnarea – Elon Musk și admiratorii

Elon Musk a lansat ieri o mașină în spațiu (cât de tare este asta?!) prin intermediul cele mai puternice rachete operaționale din lume, lăsând cu gura căscată lumea greilor care-i dădeau șanse de reușită aproape de 0.

Pe lângă faptul că Elon pare că este ireal de determinat, inteligent și un fenomenal de bun strateg, omul are în plan să populeze planeta Marte și șansele sunt chiar să o facă, deși din nou toată lumea bună l-a denigrat în momentul în care a făcut această afirmație. Însă această realizare a unei companii private, duce omenirea cu mii de ani înainte.

Întotdeauna am crezut că oamenii pot fi convinși sau conduși de și către o idee anume, însă în ultimii ani am început să observ și să realizez că de fapt povestea și focusul persoanei contează în proporție de 99,9% și nu ce spune celălalt. Oamenii cred în poveștile lor mai mult decât vor crede vreodată în ceea ce le vei spune tu. Unii văd doar probleme, alții văd doar soluții.

Și revenind la Elon Musk și fenomenala sa și a echipei sale realizare, citeam astăzi impresiile oamenilor lăsate pe pagina de Facebook a companiei Space X.

Am găsit acolo 4 categorii de oameni:

În prima categorie erau oameni care se bucurau că știința a evoluat într-atât

În cea de-a doua erau cei care le aduceau laude lui Elon și echipei

În cea de-a treia erau cei credeau că totul a fost o prefăcătorie

Iar cei din urmă erau neumlțumiții că Elon cheltuie banii pe prostii în loc să facă lucruri mai bune cu ei, gen să-i doneze

Aș vrea să te uiți un pic la cele 4 categorii și să vezi cam cât de ușor este să-ți dai seama de locul în care atenția lui îndreptată doar din vorbele pe care le spune.

Printre cei din prima categorie fac parte inovatorii, cei care adopta cel mai repede o idee și nu au neapărat nevoie de dovezi științifice. Sunt nebunii care deschid drumurile.

Printre cei din a doua categorie putem găsi în linii mari cei mai empatici oameni, cei care știu să dăruiască, pentru care relațiile sunt importante și nu se sfiiesc să laude reușitele celorlalți.

În cea de-a treaia categorie îi găsim pe cei care suferă de paranoia, de mania persecuției, cei care se focusează pe teoria conspirației, pe știrile negative și vă pericole la tot pasul.

Însă cei din urmă… ei sunt veșnicii neumulțumiți. Dă-le orice și vor găsi un cusur. Spune-le orice și vor găsi ceva împotriva ta sau a lumii.

Cei din a treia și ultima categorie sunt cei care trăiesc într-o constantă stare de furie și de neumulțumire iar printre ei îi vei găsi pe cei care au probleme cu stima de sine și cu asumarea responsabilității. Ei sunt cei care cred despre ei că ei nu greșesc niciodată, vina e întotdeauna la ceilalți. Orice schimbare de poveste îi debusolează, chiar dacă povestea în care ei stau este tragică, măcar este cunoscută. Dacă-i întâlnești în perioada adolescenței mai ai vreo șansă să-i atragi în altă poveste decât a lor, dar dacă au trecut anii peste ei timp în care și-au validat povestea ne nenumărate ori, șansele scad dramatic. Poate doar un șoc emoțional să-i zguduie și să-i poată trezi un pic din visare. Ți-aș zice să-ți conservi energia și să încerci să le fii alături, însă să nu-ți pierzi timpul încercându-le să le arăți realitatea ta. Vei obține doar frustrare și timp irosit 🙂

În orice domeniu ne-am uita, avem dovezi cu nemiluita 🙂

Dacă și Iisus Hristos a avut oameni care au refuzat să-i vadă latura divină în pofida tuturor minunilor, răstignindu-l, oare ce ne face să credem că omenirea s-a schimbat într-un fel?!

Iar Eminescu spunea acum ceva vreme:

………………………..

„Viitorul și trecutul
Sunt a filei două fețe,
Vede-n capăt începutul
Cine stie să le-nvețe;
Tot ce-a fost ori o să fie
În prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zadarnicie
Te întreabă și socoate.

Căci acelorași mijloace
Se supun câte există,
Și de mii de ani încoace
Lumea-i vesela și tristă;
Alte măști, aceeași piesă,
Alte guri, aceeași gamă,
Amagit atât de-adese
Nu spera și nu ai teamă
………………………………
Tu ramâi la toate rece,
De te-ndeamna, de te cheamă:
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera și nu ai teamă;
Te întreabă și socoate
Ce e rău și ce e bine;
Toate-s vechi și nouă toate:
Vreme trece, vreme vine.”

Glossă – Mihai Eminescu (Decembrie 1883)

 

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

Cu drag,

Laura

P.S Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai like și share ca să ajungă la cât mai mulți prieteni

 

Sursa imaginii https://www.theodysseyonline.com/elonmusk

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.