#metoo Curajul tău va schimba lumea 

Un nu înseamnă nu, nu înseamnă poate! 

Îmi pare rău că ai trecut prin atâta durere. Și eu am trecut și cred că toate femeile au trăit diferite forme de hărțuire. Îmi pare rău! Știu ce înseamnă să simți teama, neputința și dorința de a fi invizibilă. Eu mă număr printre „norocoasele” hărțuite doar verbal, pentru că în rest am avut noroc. Atunci când a încercat cineva să mă atingă împotriva voinței mele,  l-am lovit. A fost auto-apărare în plină stradă, în drum spre muncă… Am mai fost printre norocoasele care au scăpat de un atac al unor bărbați, 3 la număr, în timp ce mă întorceam acasă, noaptea, în Brașov. Am intrat în scară mai rapid cu câteva secunde față de cum s-au așteptat ei. Secunde. Și acum cred că Dumnezeu mi-a setat ceasul cu câteva secunde mai înainte ca al lor. 3 bărbați care așteptau o șansă să treacă de o ușă de bloc ce nu s-a lăsat deschisă, ca să atace o femeie lipsită de apărare, îngrozită și al cărei corp înghețase în timp ce aștepta liftul și se ruga… Au fost cele mai lungi clipe din viața mea. Simt gustul neputinței de parcă s-a petrecut ieri, nu acum 10 ani. Și totuși n-a fost nimic comparativ cu alte neputințe… Și chiar dacă mă întorceam acasă din club la 2 noaptea, singură, nu! N-a fost vina mea! Am dreptul de a veni la ce ora vreau și de unde vreau! Nici a ta n-a fost.

Știu n cazuri de femei abuzate, hărțuite, agresate. Nu știu decât puține cazuri despre bărbați, dar cu siguranță sunt nenumărate. 

Într-o societate care te obiectivizează și-ți obiectivizează corpul, îți mulțumesc că ți-ai făcut curaj să-ți expui durerea. Îți mulțumesc că ai renunțat să ții tăcerea. Îți mulțumesc că-ți ceri dreptul de a fi ascultată și tratată cu respect!

Învață să spui nu. Învață să te aperi. Acum că ai avut curajul să-ți spui povestea, învață te rog să ceri ajutorul. Corpul tău are nevoie să vindece trauma ce stă captivă în trupul tău. Cere ajutorul!

Te-au auzit și îți garantez că, curajul tău va schimba lumea. Deja o face!

Pe lângă #metoo aș vrea să văd și #ISeeYou #Respect &  #YouAreBrave

P.S. Scrie-mi un mesaj dacă nu știi de unde să ceri ajutor. Te pot îndruma către terapeuți specializați în traumă. 

Dar te rog, cere ajutorul!

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.